I lysets skær – nærværsbrev december 2017

I lysets skær. (HAR DU LYST TIL AT HØRE TEKSTEN, SÅ TRYK HER:

”Jeg holder af hverdagen” – citat fra Dan Turell.

Men hov! Stop lige lidt – det vil jeg da også tilslutte mig!

Jeg holder også af hverdagen og måske netop derfor holder jeg meget af Julen. Ikke fordi hverdagen skal være anderledes, men fordi det er ”hjerternes jul”, som man siger – nøjagtig som det bør være i resten af årets måneder. I december vil mange gerne være ekstra meget på tæerne og skabe den gode stemning. Det er der jo ikke noget galt i. Det eneste, der af og til bekymrer mig er, hvor perfekt det hele skal være – og skal det nu også det? ”There’s a crack in everything – ”, sang Leonard Cohen, ”That’s where the light gets in”… Jeg tror, at alle vores fejl og mangler har godt af at blomstre, for der er jo der hvor mennesket lever – når skuespilleren på livescenen falder ud af sin instuderede rolle – det er der, hvor vi hygger os endnu mere… Når vi tør være levende – når vi tør vise at vi er mennesker – alle sammen. Og hvad skal der til for at vi er levende? I mine øjne er nærværet selve livet – at vi tør være nærværende, sammen med os selv og med andre – hverken mere eller mindre. Men nærværet er ganske som et lys – det skal tændes og have konstant ilt, ellers dør det ud.

I dette nærværsbrev har jeg tændt et lys for os alle. Og til dig som læser med? Find dit eget lys – tænd det – og sørg for at der hele tiden kommer ilt, som nærer lysets flamme. Hvis du inviterer andre indenfor i lysets skær, så lad jer forundres over hvad et levende lys kan give af nærvær til jer alle.

Glædelig jul og et godt nytår

Fra mig til dig

 

Har du mere til mig?
Ja,

Lukket for kommentarer.